28.06.2018

PIRE KROMPIR – NAČIN PRIPREME I RECEPT

Pire krompir

Pire krompir. Postoji mnogo načina za pripremu ovog priloga koji se služi uz dosta jela. Neko ga sprema sa vodom u kom se isti kuvao, neko ga samo izgnječi bez ikakvih dodataka. Iskreno, meni se pire pripremljen na te načine ni malo ne svidja. Ovo je način na koji ga spremam godinama i ko god ga je probao kod mene, bio je oduševljen.

Nadam se da ćete probati ovaj recept i napisati Vaše impresije u komentaru.

 

Odštampaj recept
Pire krompir
Pire krompir, na ovaj način ga pravim godinama i ko god je probao kaže da lepši nikad jeo nije.
Pire krompir
Serviranje
Sastojci
 • 800 gr. krompira
 • 80 gr. margarina ili putera
 • oko 200 ml. vrućeg mleka
 • so po ukusu
Serviranje
Sastojci
 • 800 gr. krompira
 • 80 gr. margarina ili putera
 • oko 200 ml. vrućeg mleka
 • so po ukusu
Pire krompir
Uputstvo za pripremu
 1. Ukoliko kuvate krompir na pari, ogulite ga i isecite kao na slici. Kuvajte oko 30 minuta, u zavisnosti koja je jačina samog aparata.
  Korak 1
 2. Kada je krompir kuvan, stavite komadiće margarina, so i gnječite ga. Ukoliko nemate gnječilicu za krompir, koristite viljušku. Nikako nemojte koristiti štapni mikser ili blender, takav način pripreme mu sroz promeni strukturu i samim tim i ukus, koji nije ni malo lep. Kada ste ga lepo izgnječili, dodajte mleko i mešajte pire. U zavisnosti od strukture krompira nekad je potrebno više nekad manje mleka. Kada ste ga lepo izmešali, stavite na ringlu i mešajte pire oko 5 minuta.
  Korak 2
Ako nemate aparat za kuvanje na pari
 1. Način 1. Ako nemate aparat za kuvanje na pari, najbolje je krompir kuvati u ljusci. Kada se krompir skuva, oljuštite ga i pire praviti kao u gore navedenom postupku.
 2. Način 2. Naravno, ukoliko Vam vreme ne dozvoljava da toliko čekate da se skuva ceo krompir, možete krompir iseći kao kada se kuva na pari i kuvati u vodi. Kada se krompir skuva, lepo ga procedite i pripremati po istom postukpku.

 

Svi recepti, slike i tekst na ovoj web stranici su zaštićeni autorskim pravima.  Molim Vas da ne objavljujete ovaj recept, slike ili tekst bez dozvole.

Ukoliko želite da objavite ovaj recept ili slike, kopirajte link a ne recept!

 


Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment