Kako se rešiti dlaka zauvek?

 

Drage moje, hajde da se na kratko manemo kuvanja i započnemo neku drugu temu. Kao i svako žensko i ja volim da vodim računa o sebi, nadam se da je tako i sa vama.  Ako nije tako, to nije lepo, jer, bez obzira na sve (posao, deca, kuća) morate naći malo vremena za sebe i udovoljite svojim željama i potrebama.

Danas želim sa vama da podelim jedno svoje iskustvo i nadam se da će ovaj tekst pomoći bar nekoj od vas, jer  verujem da većina nas muči muku sa istim ženskim problemima.

E sad, kao što i sam naslov kaze “KAKO SE REŠITI DLAKA ZAUVEK?”, kao što sam već rekla, na žalost većina nas u današne vreme, ima isti problem. Brijač  šteti koži a dlake su tu već sutradan, depilacija, ok, ali zna da bude bolna, a tu su i razni depilatori, koji za upotrebu nisu ni malo prijatni. E onda kreću da rastu (čime god da ste ih uklanjali) pa koža svrbi, pa kad krenu da urastaju… a šta onda sledi?

Pa kopanje naravno… pa ožiljci, a koža nikad nije ni lepa ni glatka sa čime god da je mackate. Tako sam ja godinama, muku mučila, nervirala se, drapala, baš su mi išle na živce.

S’obzirom na to da me priroda mog posla od kog živim, stalno vuče u prodavnice tehničke robe, vidim na akciji jedan IPL uređaj ( intenzivno pulsirajuće svetlo) snižen 50% (i ranije su me privlačili, ali su bili preskupi).

Računica

Onda lepo sve stavim na papir, depilacije, brijači, crvene tačkice, svrab, urastanje, kopanje, živci, gubljenje tolikog vremena na odvratne dlake. Pitam se zašto bih se i dalje smarala sa svim tim, ako već postoji dugotrajnije rešenje.

 

 

Odmah sam uzela da “guglam”, gledam iskustva drugih, pozovem koleginicu koja radi za taj brend. Pitam nju kakva su iskustva potrošača? Uglavnom su komentari bili pozitivni. I tako u februaru ove godine, odlučim da iskoristim taj popust i kupim taj epilator, jer nemam šta da izgubim osim dlaka.

Moram vam priznati, već tada mi je u glavi bilo, Wow, leto bez dlaka (bez čupanja, brijanja)  delovalo mi je nestvarno.

I tako… krenem sa puckanjem (šta je puckanje? To je zvuk koji se čuje dok koristite aparat). Model koji sam kupila, kod mene se super pokazao. Tretmani se rade na 14 dana . U samom uputstvu je pisalo da bi trebalo već posle 4 – 5 tretmana da se smanji rast neželjenih dlaka ( oni su im tepali dlačica, a ja ih  baš ne volim i ne želim da im tepam).

Broj samih tretmana zavisi, od boje kože, boje dlaka i naravno hormona. Meni je trebalo 10 tretmana, da mogu da kažem da sam problem rešila. Koža mi je zaista glatka, nema uraslih dlaka, nema kopanja. Iskreno, sada mi sve deluje neverovatno.  Naravno ništa nije večno, pa se sada tretmani nastavljaju na 4 – 8 nedelja, opet sve zavisi od tipa kože i same dlake.

Kako se koristi?

Sada ću vam i ukratko reći, kako se IPL koristi. Bitno je da oko 2 meseca pre prvog korišćena ne depilirate dlake (odnosno ne čupati ih iz korena ni na jedan način), žnači samo brijanje. Pre samog puckanja (kako sam ja nazvala ovaj tretman) brijačem uklonite sve dlake. IPL koristite na čistoj i suvoj koži, tako što aparat prislonite na željeno mesto i puckate. IPL ne smete koristiti preko mladeza, tetovaža,rana…

E sad, kako one nestaju?  Nakon 10–ak dana videćete kako dlake počinju da otpadaju. Primetićete da rastu dosta sporije i da su sve ređe.

S’obzirom na to da ovo nije sponzorisan post, nisam navela čiji je IPL i koji je model u pitanju. Ukoliko vas zanima o kom se modelu radi, pišite mi, rado ću vam reći i dati savet ukoliko imate još neko pitanje u vezi teme kako se rešiti dlaka zauvek.

Оставите одговор

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment